morgon fodring i stallet

Nu är jag i stallet och ger de tjocka hästarna mat och vatten, är oftast ganska mysigt att vara här tidigt. 



Dagens terräng pass

Det gick bra och hon tycker att det är jätte roligt att hoppa då hon blir så taggad och bara vill hoppa. Det är jätte roligt att ha en häst som både tycker om dressyr och hoppning.







Terräng

Idag blir det lite hoppning på varan egengjorda terrängbana. Berättar hur det gick ikväll.

 

Snäll Mamma jag har <3

Jag känner mig riktig hängig idag och det är inte det roligaste då det är helg och det innebär ledighet.
Mamma var snäll och fodra Decca med kraft då hon behöver tjocka på sig ännu mer.




Ser ni mycket skillnad på bara 3 veckor ?

Dressyr tränset

Decca har fått stå i 2 dagar då det först var massage och sedan fixade vi frisyren. Jag bestämde mig för att köra på ett dressyrpass idag. Hon var inte alls så pigg som jag förväntat mig att hon skulle va då hon inte har rört på sig på 2 dagar.Inför ridningen tyckte jag att hon skulle få ha det tränset som jag tänker ha på lite tävlingar och seriösare träningar ,tex som när jag rider lektion.
My var snäll och hjälpte mig att passa hästen och fixamed tränset med fick så hon fick äran att va med på bilden.¨

Vad tycker ni om tränset?


massage+ryckning

Igår var det massage som stod på Deccas schemat, vår massör börjar alltid med att man ska gå med hästen fram och tillbaka då hon ska se hur den rör sig osv. När hon sedan skulle börja känna igenom henne markerade hon i ryggen och detta måste bero på hennes gamla sadel då hon har tryckmärken ungefär vid manken. Men det hon ska börja med är att massera ryggen några gånger. Hon kunde tyvärr inte börja massera än då hon trodde att Decca hade en infektion.
Hon fick ett sår efter transport resan när hon flyttade hit och på samma ben hon hadde små prickar på låret då massören trodde att den hadde spridit sig.
Hon gjorde inget pågrund av att de inte får göra något om hästen går på medicin, då de kanske har en infektion då de kan bli en risk till att den sprider sig.
Idag var hon i stallet igen då vi såg att prickarna var borta, vi bokade en ny tid på tisdag då hon ska börja ge Decca massage på ryggen.

Min syster och jag gav oss på att fixa hennes man som inte såg rolig ut, Decca verkar inte gilla när man ska rycka den. Hon vägrar stå stil. Vi klippte den istället då vi tyckte att inget kunde bli värre än hur den såg ut. Jag tycker den ändå blev snygg även fast att den är klippt. Men jag ska se till att rycka lite småstrån varje dag då det ser för jämt ut och för att försöka vänja henne lite.

Vad tycker ni var snyggast det innan eller efter ?






Decca

Jag tänkte börja med att berätta om hur det gick till när vi hittade min nya häst Decca. Jag och mamma har varit inne på olika sidor för att hitta en häst som man känner har något extra och som rör sig trevligt. Vi funderade mycket på om det skulle vara en häst som redan kunde massor med saker redan, eller om vi skulle satsa på en häst som är lite yngre och som inte har mycket kunskap. Det blev så att vi bestämde oss för att skaffa oss en häst som inte har så mycket kunskap. Vi tycker att det var roligt då både jag och hästen utvecklas samtidigt+ att hur roligt kan det vara att köpa en häst att bara rida och allt går bra nästan hela tiden. Jag tycker att det är mycket roligare om man tar en sak i taget och sen kan man kolla tillbaka på allt det man har lärt sig tillsammans. Sen kan man känna att allt det här har vi lärt oss tillsammans.

Vi började med att provrida en häst bara för att det var nära oss men det var inget speciellt. Vi ville verkligen få en WOW känsla när vi såg den hästen vi skulle köpa. Det fick vi inte på den första hästen. 
Några dagar senare ringde mamma på 2 hästar som stod i samma stall, ägaren svarade inte då mamma inte ringde tillbaka. Men några dagar efter ringde hon tillbaka och sa att vi var välkommna. Mamma och jag åkte direkt efter min skolavslutning och provred. När vi såg Decca på volten fick vi båda en WOW känsla. När jag red henne kände jag att den här hästen vill jag ha. Vi pratade med henne lite efter ridningen och sa att vi skulle höra av oss då vi ville tänka. När vi satt i bilen var mamma och jag överens om att vi skulle ha Decca. 

Veckan innan vi hämtade Decca var den jobbigaste veckan i mitt liv alltså att bara vänta på att få hämta henne, det som gjorde att veckan gick snabbt var pågrund av att jag jobbade. Det gäller att jobba och få pengar om man ska ha råd med häst. 

  En bild på Decca när hon kom hem


Hejhopp i lingonsnåren!

Tack vare mitt underbara lösenordsminne kan Anki nu ta upp bloggandet igen! Tänkte hjälpa henne att kirra ihop någon enkel och snabb form av design här, va, sedan kan ni vänta er en jädra massa uppdatering från Ankis sida! Inte sant, kvinna?

Vad är då detta för blogg undrar ni? Jag har mina aningar och skulle tro att den mestadels kommer handla om Ankis ädla springare Decca (Pekka?!). Låter väl trevligt?

Jag tänkte förresten vara en riktigt trevlig typ och slänga upp någon av alla mina sköna bilder på Anki, men hittade jag en enda bild på människan? NEJ! Så här får ni en bild på mig och en gris istället..... Ha, nåt sånt tror jag minsann inte att ni får se mer av i den här bloggen! Annat hade det varit om jag faktiskt hade lyckats med den där jävla övertalningen om att hon skulle börja på "bonde-skola" i Skåne med mig! Nu brukar ju inte jag pyssla med just grisar, men...

Tack och hej från en försoffad Wils som inte fick gå och lägga sig, utan var tvungen att göra det Angelica Blomstrand sa åt henne...



RSS 2.0