Säkerhet till dig när sommaren börja att ta slut

Helt klart en billig säkerhet för dig och hästen allt från hööks.




Det var riktigt bra och värt att mamma köpte det till hösten/vintern när det blir så himlans mörkt ute. Du behöver inte vara orolig över att din häst inte kommer synas om den skulle lyckas komma ur hagen, när hösten kommer blir det jätte mörkt på kvällen då det blir svårt för ev chaufför att se om det springer över gatan. Men med dessa saker kan man vara övertygad om att allt kommer att synas.


Lösdrift bra eller dåligt?

Jag tycker verkligen att lösdrift är det bästa för hästen. Vad tycker du ?

Den får leva ett sånt naturligt liv som möjligt, Hästar är flockdjur då det bästa är om den lever i flock. Hästarna leker och uppfostrar varandra i flocken. Lösdrift är bra för alla olika åldrar men det kan bli extra bra om du har en häst som är stel. Om det går på lösdrift rör dig sig nästan hela tiden men om det står på box står det bara. Jag märkte på min ponny att det blir mycket lugnare i sig själva att stå på lösdriften. Lösdrift är även jätte bra för unghästar då det oftast blir mer tåligare och hållbara. Det är även perfekt för dig som kanske inte har tid att rida varje dag, du kan bara åka ut på stallet och mocka lite i hallen och sen vet du att hästen rör på sig och att det inte skadar om den står.

Jag tycker alltså att lösdrift är det bästa för hästen men sen finns det alltid det människor som bara tänker på sig själv, eller att det tar hästen som en människa. Det tror alltså att hästen kommer att frysa om den står ute året och dygnen runt. Hästen klarar sig perfekt då den bygger vinterpäls, det enda som behövs är att slänga på den ett varmt täcke som skyddar den mot oväder och värmer hästen när det är kalt. Hästen kan även alltid gå in om den känner för det.                                                                                                                                  
Men vissa tänker bara på det som är det bästa för sig själv. Det är klart att det är mycket skönare att få stå óch fixa och mocka i ett varmt stall och kanske ha en radio med bra låtar. Men det är bara bekvämast för sig själv men inte det bästa för hästen.
Sen finns det människor som tycker att deras hästar inte trivs/passar in i lösdrift då den tillexempel kan vara för låg i rang eller inte riktigt sova ordentligt. Men det tycker jag är jätte konstigt att folk säger alltså att deras hästar inte kan sova ut ordentligt. För på varat stall har jag sett att alla hästarna verkligen ligger och sover. Vissa tycker även att hästen inte får i sig ordentligt med mat även fast att de har fri tillgång till hö.

Stonas lösdrift det har även en till dörr till in åt höger då det har flera ingångar att välja emellan.


Vallackerna är många fler då det får den större lösdriften

På vara lösdriftar ingår det saltsten,mineraler, fint halm att stå på och även äta. Hästarna får en viss mängd hö i hagen men du kan välja att ge den mer hö utanför. Vi utfodrar hö i de rännorna som ni ser i hallarna. Det är verkligen skönt att veta att det aldrig är nöjda då de har deras halm och sova i och tugga på. Det mysigaste är när du ska gå in i hagen för att hämta din häst och ser att den verkligen ligger helt på sidan och verkligen snarkar men sin kompis brevid sig.


När vi sedan ska borsta på hästarna och fixa dem borstar vi dem vid en bom eller i ringar som finns på 2 vägar, en sida för stona och en för vallackerna.







Transport och bil

Utan att vi visste något så var vår mina föräldrar så underbara och sjukt snälla så att det köpte en ny stall bil. De bilarna vi har kan vi inte köra en trailer med och det var såklart de som var tanken med bilen. När vi nu ska iväg och tävla mycket blir det för dyrt att hyra bil varje gång. Vi försökte övertala honom om att köpa en stallbil istället för en till jobbbil, men på honom verkade det som att han aldrig skulle köpa en stallbil.
Vi blev lagom chockade när pappa kommer upp på stallplanen med en svart snygg volvo.

Efter ett tag kommer samma bil upp på stallplanen fast nu med ett rött lånesläpp på, jag blev helt galen och sjukt glad när jag fick reda på att vi väntade på att den nya transporten som vi hade köpt. När den sedan var besiktad kom den till stallet. När man har den efter bilen är den så himla stadig och man känner knappt att man har den efter bilen. Den är verkligen hur skön som helst.











Dagens outfit

Tycker att mamma hittade ett jätte gulligt schabrak med hjärtan på som passade perfekt på Decca.


Provridning på älskade ponnisarna

Nu när skolan börjar är det dags att hitta medryttare till våra älskade ponnisar. Det blir för mycket med två hästar och sista året på gymnasiet. Men jag kommer självklart se till att rida min ponny en gång varje vecka då min 5 åring tar mycket tid.
Idag ska det komma två tjejer som ska rida på jos och sandor. Jag hoppas på det bästa att både dom och vi blir nöjda.

Jos är en welshponny född år 90. Vi köpte honom när han var 5 år och det var mina syskon som utbildade honom. Det har blivit mycket tävlingar i Jos liv med mycket bra placeringar i dressyr och han har tävlat höga klasser men vet inte hur långt han kom, det kommer jag med info om senare. Han är en perfekt barn ponny då han är snäll och älskar att bli ompysslad. Han är som det flesta ponnisarna alltså att han älskar gräs och godis. Jos är min lillasysters ponny besök gärna hennes blogg: pprince.blogg.se. Om någon känner igen honom kan det vara pågrund av att han stod på Farsta ridskola i några år. Jos är en perfekt läromästare för dig som verkligen vill lära dig något.  



Hagens sandor är en conemara född år 92. vi köpte även honom när han var ca 5 år från http://hagens-stuteri.se/. Det var samma sak som med jos att det var mina syskon som utbildade honom. Det har även blivit mycket tävlingar för sandor i dressyr. Han älskar att bli ompysslad. Han stod på Farsta ridskola samtidigt som Jos då det gick med på lektionerna. Sandor är lite kneppigare att rida då han inte riktigt bjuder när man börjar jobba med honom, men när man får till det går det jätte bra. Sandor är min egna ponny som jag har ridit i ca 5 år då jag innan red på Farsta ridskola.




Två dressyr tävlingar bokade !:D

Känns jätte roligt att mamma har bokat in mig och Decca på två dressyrtävlingar. Det ska bli riktigt spännande och roligt för det blir både min och Deccas första tävling. Ska bli roligt att se hur hon reagerar på andra ställen och jag ser det även som en bra träningssak.

Vi tog en liten tur till Lykås för att handla tävlingssaker och vi fick med oss en del hem. Ridbyxorna var riktigt sköna och satt perfekt , jag gillar verkligen inte när ridbixan hänger utan dom ska va tighta.











RSS 2.0