Lektion varje Onsdag

Varje onsdag har jag lektion för Sara och Jenny som är medryttare Lange och Rudolf. Det är alltid lika roligt och extra roligt när man verkligen ser skillnad på ridningen. Förr förra gången körde det markarbete och förra veckan dressyr. Detta betyder att jag tänkte att dom skulle få hoppa "sockerbitar" om det går bra. Just nu fokuserar jag mycket på blicken,rätt sitben, ner med hällen,handställning, kunna kontrollera hästen osv. För att sedan kunna gå vidare, men vill inte att det missar det viktiga sakerna.

Decca skulle igentligen få ridas ut idag men vet inte när jag slutar så antar att det blir longering för att variera lite.

(En bild på snälla och söta Lange)

Fira syster pernilla :D

Idag fick Decca en extra vilodag pågrund av att vi skulle fira min syster. Men det passade ganska bra in då det har blivit en del träningar och tävlingar.
Madde var hur snäll som helst och mockade åt Decca och gav henne mat. Tack ännu en gång.




Dressyrtävling på Orlången Lb:1

I helgen blev det tävling på orlången. Allt gick bra på på framridningen men jag fick reda på att det var min tur när jag var på framridningen, Detta gjorde att jag blev tvungen att trava till ridhuset. Stackars Decca blev stressad men jag kom ihåg banan, vi fick ihop 53,11 procent och det var vår andra tävling och första Lb:1.¨
    
Efter tävlingen var det några kor i en hage som inte var där innan, Decca blev jätte rädd för korna och hon blev helt galen. Stackars Malin som gjorde allt för att inte tappa henne. Antar att hon är sjukt rädd för kor men vet inte varför. Gick även förbi granstallet dagen efter. När hon fick syn på hästarna gick allt bra men inte når hon såg skäcken. Hon måste ha trott att det var en ko.  

http://www.youtube.com/watch?v=JP2wfY7H3cY

(Filmen från tävlingen)

Någon som har en häst som är rädd för kor?


Hoppträningen

Hoppträningen gick bra och vi övade på att komma i bra och samlad galopp innan hindret. Vi övade även på att dom inte bara skulle springa in i galoppen utan att de skulle fatta galopp från en lugn och samlad trav. Skulle sedan gå att reglera dem hur vi ville. Vi avslutade med en bana för att se till att öva på vägarna och styrningen. Det var jätte roligt och Decca var jätte duktig galoppen blev jätte bra innan hindrena men måste tänka på att verkligen vänta tills hon hoppar själv. Annars kommer hon lära sig att hoppa när jag bestämmer, det är inte bra nu i början när hon ska lära sig hur hon ska hoppa.





(skulle verligen behöva skaffa ett bättre objektiv, roligare om bilderna blir bättre)

Hoppträning

Nu har hoppträningen börjar och hoppas på att allt går bra !:D


För stor ??

Jag ska försöka hinna rida våran gårdsponny som heter Lange och är B-ponny.Han går bara med på barnridningar och om någon småtjej vill hyra honom. Idag är det ingen som har honom så vill rida honom och känna hur han känns. Jag tycker att det är okej om man rider en ponny någon gång bara för att känna på den. Det var hur länge sen som helt som jag red honom.
Lange är en glad och pigg ponny som inte kan så mycket sen innan. Tror han få för sig att hänga sig i bettet och han har även lite svårt för galoppen. En ponny som vill så mycket men kan inte lika mycket.






Hoppträning för Kurt

Är ledig idag från skolan på schemat nu för förmiddagen står det bland annat att åka till butiken Horze med mamma och min syster veronica. Veronica skulle handla saker till hennes häst jonnie, medans jag kan hoppas på att jag inte hittar något då jag är helt pank. Men som vanligt kommer jag säkert hitta tusen saker jag vill ha.       
Efter Horze och kanske andra ärenden blir det stallet för att ge Decca en riktig lång ryktning innan hoppträningen. Den börjar klockan 18 och vi är ett gäng som är med i gruppen. Det ska bli spännande att se vad han hittar på den här gången. 



Fjantig sport ? =Neej!

Det är många människor som tycker att ridning är en fjantig sport, men det är det verkligen inte.
Dom fattar inte hur mycket det är att göra när du har egen häst, och det fattar inte att det är jobbigt att rida om du verkligen rider. För oftast får alla som rider bara en gång träningsverk dagen efter. Detta vissar alltså att det är träning att rida. Du ska även mocka till hästen och bära massor med tunga saker.
Kom och tänka på allt detta när jag och 3 andra mockade ur tjejernas lösdrifthall. Tänkte alltså på hur tuff ridsporten är, finns så mycket runt omkring som måste göras.Tog kanske 4-5 timmar att mocka ur den pågrund av allt jävla kiss som var packat, men nu är den verkligen ren och fin .
Känns skönt att ha det gjort innan vintern och hästarna blev jätte glada när de fick komma in !:D


(En bild när vi exakt började men det var den enkla delen, på höger sida och längre in var det som värst.)






Deccas foderstat

Decca är en häst som gör av med mycket energi då man kan säga att hon är ganska stressad av sig. Detta leder till att hon inte behöver energirik mat utan att hon behöver näringsrikmat.

- Dodson & Horrell Build up Mix är ett jätte bra foder som brukar rekomenderas till fullblod, specielt till det hästar som har svårt att hålla sig i bra vikt.
  Information om fodret: Långsamma energikällor som lättsmälta fibrer och oljor kombinerade med microniserat spannmål komplett med vitaminer och mineraler ger en konditionsökning samtidigt som risken för att hästen blir för pigg minimeras. Högkvalitativt protein ser till, ifall hästen tränas korrekt, att muskler och rygg utvecklas

- Betfor är ett sött och även gott änmde som ger hästen lite enegi. Betfor har dessutom en stimulerande verkan på hästens tarmsysten. Du kan ge din häst betfor för att den ska få lite extra vätska som bara är gott.

- Emin MSM är ett kompletteringsfoder för din häst. Msm är ett organiskt svavel som är en mycket viktig beståndsdel för kroppens proteiner kollagen och keratin. Är också en kraftfull antioxidant som sätter stopp för fria radikaler kroppen. Msm är en mineralförening som finnsi nästan alla våra celler. 

Nypon: en av naturens mesta C-vitaminkällor! kan ge smärtlindring och påskynda läkning av inflammationer och kan vara ett bra alternativ till mediciner. De innehåller upp till 3g C-vitamin/kg och mest antioxidanter av alla frukter. Flera kliniska studier visar att nypon hjälper till att stärka immunförsvaret samt bekämpa infektioner. Bättre rörlighet och antiinflammatorisk effekt har påvisats. Detta beror inte bara på att C-vitamin är en god antioxidant, utan också på att nypon innehåller godartade lipider

-B-vitamin: för en blank, finpäls och ett glatt humör! Fungerar som ett coenzym för omvandling av blodsocker till energi. Vitamin B6 medverkar vid mer än 50 olika enzymaktioner och har stor betydelse vid proteinsyntesen, vid bildning och omsättning av aminosyror och spelar indirekt en viktig roll för hjärnans och nervernas funktioner. Vitamin B12 är viktig för bildningen av röda blodkroppar.

-Biotin: förbättrar hästens hovkvalitet och hovtillväxt! Många studier har gjorts på hovförbättrande fodertillskott; de två mest effektiva ämnena har visat sig vara biotin och DL-metionin. Biotin är en B-vitamin som är vattenlöslig och därmed inte kan lagras i hästens kropp, utan måste tillföras i det dagliga fodret. Alla biotinbehandlingar behöver 6-9 månader innan resultat syns - en häst med dåliga hovar bör få bitoin utan avbrott.

-E-vitamin: förbättrar hästens återhämtning och muskeltillväxt.Oskadliggör de fria radikalerna som bryter ned musklerna vid hårt arbete. Selen är ett livsviktigt grundämne som samverkar med E- och C-vitamin och är bra för immunförsvaret. Lysin är den aminosyra som fattas mest i det dagliga fodret, men som behövs för att hästen ska kunna tillgodogöra sig de övriga aminosyrorna - brist på dessa begränsar proteinansättning och muskeltillväxt.

- kornkorss, , halm.


vinertäcken

Är verkligen svårt för mig att komma fram till vilket vintertäcke jag ska köpa.

- Bucas täcken är verkligen kvalite då det håller länge utan att gå sönder. Nackdelen med Bucas är att det bara helt enfärjade och det är hur tråkigt som helst. Det finns mycket mer alternativ om du vill ha ett varmare täcke.
Här får man alltså tänka om man vill lägga ner lite mer pengar på ett täcke som kommer att hålla några år men som är tråkigt.
- "vanliga höökstäcken" Det finns verkligen hur många snygga och varma täcken som helst med roliga färger. Nackdel med täckena är att det inte samma kvalitet som Bucas då du kommer få laga det några gånger, det går oftast sönder om en annan häst biter på det. Här får man även tänka på om det är värt att köpa ett lite billigare täcke som är snyggt ,men som inte kommer hålla sig helt under en längre period.



Vad tycker ni ?


Veckans schema

Veckans schema blev ganska hårt med 2 träningar och 1 tävling, men veckan därpå ska bli lugn för Decca.

Måndag: Dressyrträning Gunilla

Tisdag: Skritta ut 25 min trava 2 min ( Detta gör jag för att hon ska få bli av med mjölksyran som hon har i kroppen, de som det flesta gör fel är att det låter hästen stå helt dagen efter ett hårt träningspass. Men det är helt fel, hästen måste bli av med mjölksyran först sen kan den stå.)

Onsdag: Stå helt (För att kunna få en chans att bygga muskler)

Torsdag: Hoppträning för kurt

Fredag: Dressyr ca 30 min (Bara för att få rida igenom Lb:1)

Lördag: Tävling Lb:1 på Orlången.

Söndag: ev. rida ut


Problem med krubbitning

Jag har 3 bra saker som du kan fixa till din häst om den håller på med krubbitning eller börjat med det. Till exempel om den efter en hemsk situation kanske blir så chokad och stressad så den börjar med krubbitning. Du kan alltså försöka vänja av hästen från detta om det är ett nytt beteende.



Hästarna verkligen älskade den här då den tog slut på 2 dagar. Det stod alltid någon häst som slickade på den, dyr men fick verkligen hästen att göra något annat. Rekomenderar den stort.



Ge din häst en Jolly Ball att leka med, så får du en mera stimulerad och mycket lyckligare häst.Häng upp den i boxen eller låt den ligga lös i hagen. Hästen ter sig mindre rastlös och motverkar stress.



Krubbitarrem som gör att hästen får det ont när den håller på med krubbitning

Vad tycker ni om dessa saker ?

Dagens outfit

Decca innan Dressyrträningen för Gunilla allt är från hööks utom sadeln och betet




Artemis Aachenträns Gold Medal®
749 Kr

Bandage Elastic/Fleece Showmaster®
169 kr

Boots Equi-Guard®
189 Kr

Dressyrschabrak Excellent Showmaste...
229 Kr

Bates sadel



Dressyrträning

Idag är det dressyrträning för Gunilla Petersson hoppas att det går bra. Du rider i ca en halvtimme då du ska vara framriden och klar innan det är din tur. Du rider själv för Gunilla vilket verkligen är jätte bra då det bara är fokus på dig och hästen. Lektionerna är intensiva och jätte roliga.


Småungar på tävlingsområdet

Ville bara säga att jag tycker att det är sjukt att föräldrar bara kan lämna sina ungar utan kontroll på tävlingsplatser. Det var en unge som sprang rakt mot staketet idag på framridningen och en av hästarna hoppade till så ryttaren ramlade av. Verkligen helt respeklöst att inte ens säga förlåt och fråga hur det gick , utan mamman tar bara ungen och låtsas som ingeting. Bara för att markera frågade min mamma hur det gick för henne. Jag hörde sedan att ungen gick runt på läktaren utan tillsyn av mamman , helt sjukt !. Ungarna kan göra både sig själv och ekipaget skadade pågrund av att föräldrarna inte har koll.

vad tycker ni ?




Lc:2 Järna

Idag var det Dressyrtävling på Järna. Det var både min och Deccas första tävling, hon var jätte snäll på tävlingsplatsen men såklart är domaren alltid lite läskig när den sitter på en stol bredvid dressyrstaketet.
Jag lyckades bli utesluten pga att jag red fel väg 3 gånger. Det konstiga var att jag verkligen kunde pogramet innan jag gick och jag var inte nervös när jag tävlade.
Jag ska tacka att det var en snäll domare som lät mig rida igenom pogramet ändå. Om jag inte skulle blivit utesluten skulle jag ha ridit med godkänt resultat då jag tittade på protokollet. Tycker att det är bra för att vara första tävlingen. 





 




RSS 2.0