Vem har sagt att vi är helt normala ?






kunde det bli bättre ?

Sov lagom länge på morgonen, hästen gick bra att rida på ängen+ sandor var duktig ute i skogen, fint väder och dagen slutade med att jag sov hos sophia :) Kan det bli bättre ?:)








Blir så sur !

Vet inte vart jag ska börja! Blir så irriterad när folk utnyttjar en person så mycket pågrund utav en sak, jo hästen. Jag har verkligen inget emot personen som gör detta. Det är bara själva handlingen som stör mig. Om någon bara skulle vara med mig bara för att rida min häst skulle jag bli så jävla sur.

Bra dag !

Idag känns det som att det kommer att bli en bra dag. Ska snart till stallet och rida ut med några i stallet. På lördagar har jag ju sandor och ska rida ut med några ponnisar. Så tror det blir bäst om jag rider ut på honom. Annars blir det att jag måste vänta med Decca hela tiden pga att hon går mycket snabbare än ponnisarna.

Sen blir det att fixa med Decca, får se vad vi hittar på idag. Ska även fixa lite allmänt i stallet. Typ smörja, städa sadelkammaren osv .. Mysigt. Ikväll blir det sova hos sophia och vi ska ha filmkväll och bara chilla.



Fredag

Igår blev det en dusch för Decca vilket verkligen behövdes. Hon älskar inte direkt vatten men det gick ändå bra. Efter det fick hon äta gräs vilket hon förtjänade.



Barnridningen gick bra och pga det fina vädret så valde jag att gå ut i skogen med barnen. Nästa gång är det sista gången och tro det eller ej, men jag kommer sakna barnen. Det är ju ändå några du träffar varje vecka och skapar en relation till.


Undra vad det kommer bli av dig ?


Inte det roligaste livet just nu.

Har typ inget att göra just nu och känns som att livet är värdelöst!
Decca är jätte jobbig att rida och vill inte sammarbeta alls.                                                 
Ibland funderar man varför man håller på med ridningen. Jo man rider för att det är roligt, men det är det inte just nu. Ibland känns det som att man rider bara för att rida liksom.
Vad ska man göra för att det ska vara lika roligt som det var förut. Då du kunde vara i stallet i flera timmar och göra massor med saker. Just för att det var roligt.

Red ut en sväng med mamma och en annan tjej och det gjorde allt lite roligare för just stunden.Jag red på lange busponnyn:)
 När du rider tänkter inte du på något annat, utan alla tankar försvinner och du släpper allt.



Det är ofta jag saknar den tiden då man inte hade några krav på sig alls,Då det var du och jag.

röd dag = :D

Älskar röda dagar som betyder ledighet.
Sov längre än vad jag hade planerat att jag skulle göra. Betyder att jag inte hinner med stallet idag,för ska på bio med malin och se wonam in black.
Kommer säkert inte klara av att sova på ett tag haha, men det är så det ska vara. =)



Ridningen gick inte specielt bra igår heller, hela passet gick ut på att ställa igenom henne. Resultatet blev inte alls stort och jag är inte nöjd...
Här är decca innan ridningen igår, jätte trött tjej :)



Snart är sommaren här !:)






Kärlek <3

En mysig luch med syrran och mamma var inte fel :)






Besök i stallet =)

Malin kom till stallet för att chilla med mig lite. Vi tittade på kattungarna och fåren, vi hade det helt enkelt bara mysigt. :)



Sämsta gången ever !

Idag gick ridningen verkligen jätte dålig, den sämsta gången sen jag köpte henne faktiskt.
Igår märkte hennes medryttare att hon var svullen i ganachen vilket kanske är en av orsakerna. Idag såg jag inte någon svullnad eller så. Jag red iaf en timme och ridningen idag gick ut på att försöka böja igenom henne. Resultatet blev inte det bästa, jag är alltså inte alls nöjd med dagens ridning. Medryttaren tyckte även igår att ridningen kändes konstig....


Mums

Jag lyckades att fixa till en bra middag som alla gillade :)




Vad kan det bli av detta ?:)


Söndag

Vaknade ganska tidigt och det blev att chilla med några som sov kvar. Vi grillade korv och satt ute i solen. Det var hur skönt som helt och det var så hela min dag såg ut. Satt och solade på balkongen med musik och en bok.
Härligt härligt!:)





Lördag

Hade sjukt mycket att göra, skulle städa och förbereda allt inför kvällen. Åkte till centrum snabbt för att handla allt som behövdes, han även ta det lugnt typ i 20 min.
Kvällen började med grillning med trevligt folk. Vi hade bestämt oss för att vi skulle vara kvar hemma hos mig hela kvällen och det var skönt. Hatar när man måste tänka på att man ska åka hem hela vägen, tycker även att det blir att alla splitras lite mer på korgen.      
Jag är jätte nöjd över kvällen och ska se till att det blir flera liknande tillfällen. :)
Fick massor med gulliga presenter som denna flaska ett jätte fint armband från snö,perfym,trisslotter och biobiljett.


Fredagen

Barnridning blev det som vanligt, sen blev det planerat att jag syrran och Nadja skulle sitta på någon ute servering och bara chilla. Men så blev det inte utan vi drog vidare och slutade med att vi var på collage. Det blev en mycket trevlig och lyckad kväll. !:)




Fredag !:D

Idag blir det mycket jobb med sociologi arbetet, vi vill verkligen bli klara idag !

Barnridningen står såklart på schemat från 17:00-18:30, sen blir det kanske en promenad för mig och pappa då vi redan har sprungit 2 gånger denna vecka. Han känner sig även inte helt friskt så han ska ta det lugnt. . Vi har planerat att köra lite styrketräning varje gång vi har sprungit. Men tror att vi även kommer göra det efter promenaden om det blir någon:)


Antar att hon hade sovit lite i ligghallen , utvilad för hoppningen alltså :)

Lektionen

Lektionen gick bra, övade på att vara snabb på att komma till baka i bra sits emellan hindrerna.Så att jag liksom ine är lätt i rumpan hela tiden. För när jag rätar upp mig mellan hinderna blir det att jag automatiskt stoppar upp hennes fart lite vilket jag ska göra.                                                                                                              På det första hindret på medelinjen blev det ett galoppsprång emellan, sen skulle jag få in 3 galopp språng innan oxern  kom vilket gick bra. Försökte att hoppa hindrerna utan att ta tag i henne något emellan hindrerna. Detta för att hon skulle få hoppa lite fritt. Men när vi skulle testa det på oxern fungerade det inte så bra så jag var tvungen att hjälpa henne lite, men att ta tag lite försiktigt i tygeln.

En sak som jag tyckte var svårt var att hinna rätta upp dig direkt efter hindret för att sedan förbereda dig på det andra hindret. En annan sak var att det är svårt att efter hindret känna om jag har rätt eller fel galopp, vilket leder till att jag måste lägga en volt för att sakta av och fatta en ny.. Tar bara mycket onödig tid och der slafsigt ut.
Allt är mycket träning men både jag och Kurt var nöjda med lektionen så det kändes bra. Nu har jag verkligen mycket bra övningar att öva på.






Meduim

Klockan 19:00 kommer det hem 2 medium, Hoppas det får reda på vilka det är som besöker oss från anda sidan och varför. Jag berättar med efter besöket.
Spännande va !?


Tar aldrig slut !

Har precis varit i stan för att träffa en advokat och det kan man fråga sig varför? Något ni inte kommer få reda på här i bloggen.
Nu är jag hemma och det dags att börja med en uppgift som vi har fått i hälsopedagigiken som handlar om träningslära. Jag är verkligen trött på alla arbeten och hoppas att jag hinner blir klar innan det är dags att åka med och jogga med pappa.  
Direkt efter joggingen blir det privat hopplektion och hoppas att det går bra :)


Blev inte som planerat

Jag och pappa planerade igår att vi skulle springa idag men så det blev det inte. Pappa skulle jobba kväll så mamma kom och hämtade mig på stallet, så käkade vi mat.:)
Det får blir springning på fredag istället !.


Decca är så gullig !

Varje gång du står i ligghallen och mockar händer det ofta att decca dyker upp och vill hälsa på dig. Det gulligaste var när hon kom springandes från kompsarna för att hälsa på mig. Det gör verkligen ens dag =)




Vad har dagen att erbjuda ?

Idag blir det typ eget arbete med min kompis, om vi blir klara idag behöver vi inte gå på fredag. Arbetet handlar om invandring och är mycket intressant.
Om jag inte hittar något att rida ut med i stallet blir det longering för oss idag.:)
Så klart har jag min Fredagslektion och sen blir det att jobba medf pappa.

Glad tjej

Känslan som uppstår när pappa hämtar en från stallet och när man kollar i kylen så står det en sallad från Castello är underbar. :)






Nya saker =)

Idag efter skolan hittade jag lite fina saker som jag ville ha från HM. När jag väll hittar något som jag vill ha blir det att jag handlar det.
Varför inte handla det som man vill ha liksom ?.












Mysigt på stallet

Idag red jag ut igen med sandors medryttare och hennes kompis. Vi red mycket i skogen men även på galoppsträckan där vi både travade och galopperade. Det jag jätte mysigt och perfekt väder.                            Vi var ute i 1 h och 15 minuter , sen fick jag lust att rida på volten. När jag ska flytta henne lite åt sidan så har jag svårt för det blir att bakdelen kommer före. Detta är en sak som jag verkligen måste öva på.

Har ett klipp men vet inte hur man lägger upp de =/.

Sjukt snyggt tillsammans :)

Hittade väskan i en affär i Huddinge centrum och var verkligen tvungen att köpa den. Tycker den passar jätte bra till skorna som jag köpte för ett tag sen. Glömde även säga att jag och pappa joggade 4,3 km , nu går det framåt. Får se om vi springer ikväll så kanske det blir 3 gånger denna vecka istället för 2. Vem vet ?

Vad tycks
?




Ny dag :)

Tisdag idag och känns helt okej. Slutar kl 4 idag men har bara 3 lektioner. På den tiden vi är lediga ska jag och 2 andra fixa med det sista på projektarbetet.
Sen blir det stallet som gäller, rider ut om det finns någon att rida ut med annars blir det longera/dressyr. Får se vad jag känner för.

Hoppas det blir att färga håret ikväll, vill vara mörk till studenten. Men det beror på min privata frisör :)


Islam helt sjukt enligt mig !

Håller på att skriva ett arbete om vilken religion som är mest mänsklig.
De två religionerna som jag valde var Buddismen och Islam. En sak som är sjuk är att du blir född i en religion, det är inget du kan välja. Du måste leva efter den annars får du ett helvete.

Männen har rättigheter som inte kvinnorna har och kvinnorna blir diskriminerade av männen. Det finns formuleringar som säger att kvinnan skall lyda mannen. Det finns även nerskrivet att kvinnorna är ”skapade åt männen”. Kvinnan kan anses vara manens egendom. Det sägs att kvinnan är mer syndfull, detta ger mannen ett skäll till att kontrollera kvinnornas beteende. Kvinnor, döttrar, fruar till muslimer ska förlänga sin klädsel. Detta för att det inte ska visa upp några delar av sin kropp utöver de nödvändigaste.  

Har inget mer att säga än att jag blir så jävla sur på att man inte får leva hur man vill.





Spring dags

kom precis hem och väntar på att pappa ska komma hem så vi kan åka och springa. Nu har vi ökat med 1 km det betyder att vi nu springer 4,3 km . Det låter inte mycket alls men tro mig det är sjukt jobbigt.
Det är bara att göra det , pappa och jag har det som ett måste. Vi bestämde att vi skulle springa minst 2 gånger i veckan.
Medans jag väntar passar jag på att försöka bli klar med historia arbetet.




Måndag

Ny vecka betyder nya tag !
Efter skolan blir det att jogga med pappa sen skriva ett religionsarbete, som ska in på fredag. Men vill bli klar med det idag för måndag är min ändå hästlediga dag.




sallad och Big brother gillar vi :)


Älskar tårta :)



Sabina bakade en jätte god tårta som var sjukt god :)

Presenter !:)

Är jätte nöjd över födelsedags presenterna.
















uteritt

Idag blev det långritt efter barnridningen. Red ut i 2 timmar var mysigt :) Decca behöver verkligen komma ut lite i skogen.



Lange trött efter barnridningen som inte var ansträngande alls :)



Decca innan långritten :)



Sophia hängde med ut ett tag sen red jag och Johanna vidare :)

Vad kan detta vara ?:)


Jobba

Idag blir det som sagt jobb hela dagen !
Tänkte helt spontant på att jag längtar tills Decca får sina fina päls igen , nu är det bara massa päls över allt.


<3<3

Fredag skönt !

Idag var det ingen skola vilket var väldigt skönt ! var meningen att jag skulle sitta hemma och göra ett arbete i religion, men så blev det inte. Det kom hö och halm till stallet vilket ledde till att jag hjälpte mamma att fixa det. Hästarna blev jätte glada och tyckte att det var mysigt med nytt halm.

Syrran jag och en annan i stallet bestämde oss för att rida ut en sväng så det blev 50 min i skogen. Det var riktigt mysigt och Decca skötte sig bra. Därefter blev det barnridning , de fick lära sig att sadla och borsta hästarna sen blev det en sväng ut. De var riktigt duktiga och lär sig snabbt.

Imorgon står det jobb på schemat och ska åka hemifran kl 06:45 och det blir en hel arbetsdag. Får se om det blir stallet efter det eller inte . :)



Den tiden då vi trodde att vi skulle förlora dig var den hårdaste tiden i mitt liv, är så jävla glad att det inte blev så !!<3<3


Snygg present till mig själv !

Tyckte att jag förtjänade en liten present eftersom att jag blev 19 år igår, så det blev en svart blusaktig tröja och ett par blå fjäder örhängen från JC. Sen blev det de här snygga skorna från Have2have, helt underbara att gå i.
Stövletter, Jamie


http://www.have2have.se/sv/kvinna/have2have-brands/stövletter-skoletter/stövletter-jamie-svart-glitter-1


Vill Tillbaka ! :)



Paris med dom bästa, en resa man aldrig glömmer ! <3

Hoppträning

Det var en lugn dag i skolan idag med mycket chill lektioner, slutade hyfsat tidigt då jag åkte till stallet. Fixade allt i lugn och ro för hoppningen var kl: 6 så hade inte brottom.

Träningen gick helt okej idag,det var jag och Deccas medryttare som red på en annan häst. Det var skönt att vi inte var så många, då man annars måste stå och vänta hela tiden.

På lektionen körde vi en travbom framför ett hinder som vi skulle komma in på i trav, efter hindret skulle det komma in i galopp på ett studs och efter det var det 2 galoppsprång och en ett till hinder. Decca skötte sig bra för att hoppa studs första gången i sitt liv. Mot hindret skulle jag tänka på att ha en ganska bra trav framåt så att hon inte segar in mot hindret och sedan bara gasar på. Det gick helt okej. På långsidan innan hindret skulle jag se till att hon skulle vara lång i halsen och verkligen börja jobba med ryggen.
Efter hindret skulle jag fortsätta stå i sadeln och gå in på en volt för att sedan samla upp henne i galoppen. Om jag börjar ta i tyglarna direkt efter hindret kommer det göra att hon blir nervös. Vilket kommer leda till att hon kommer springa ännu mer.
Sedan kom vi på ett hinder som hade en bom innan som vi skulle galoppera in på och sedan hoppa hinder. Sista gången fick jag in det perfekta språnget, vilket kändes skönt.
Kom och tänka på att i höstas när jag tränade för kurt hade jag jätte svårt för att fatta rätt galopp men nu fick jag bara fel galopp en gång. Vilket var väldigt skönt!.




Hoppträning

Imorgon blir det hoppträning för kurt kl: 6 , hoppas att det blir skoj:).

Terrängen

Idag efter en kort skoldag så drog jag till stallet och borstade lite på Decca och tog en liten promenad. jag ville ge henne en chans att sträcka på kroppen lite.
Men mina Onsdags elever blev det en tur till "terrängbanan" där det fick hoppa över lite små hinder, vilket gick bra. Själv red jag på Maistro,hade sån tur så jag fick låna honom.Jag hoppade även lite men honom och han var pigg och glad och det gick bra . Man får tänka på att han inte är så många årl tror han är 5 år :).




Lågritt

Igår skulle jag egentligen bara vara på stallet ett tag för att mysa med decca och bara ta det lugnt efter valborg. Men så blev det inte hängde med på enlidens långritt för Deccas skull. vi var 4 stycket vilket var lagom på första långritten.
Jag är inte så förtjust i att rida ut egentligen ,men det var trevligt och verkligen perfekt väder. Vi red på fina travslingor i skogen osv.Decca skötte sig jätte bra men såklart finns det saker som är lite läskiga osv. Men det var  Mysigt !

Decca tyckte att det var jätte skoj och när vi var tillbaka i stallet efter 2 h var hon lagom svettig. Det skulle bli en långritt den 14 maj igen och tror jag hänger med på den oxå :)




RSS 2.0